Wat is kinesiologie?

Letterlijk betekent kinesiologie ‘De leer van de beweging’.

Dat betekent dat alles wat in beweging is gebalanceerd zou kunnen worden met kinesiologie. Natuurlijk denken we aan spieren maar ook emoties, je spijsvertering en je persoonlijke ontwikkeling in je leven is in beweging.

Oorsprong en behandeling

George Goodheart, de grondlegger van de kinesiologie
George Goodheart, de grondlegger van de kinesiologie

Kinesiologie is in de jaren ’60 ontwikkeld door de Amerikaanse arts en chiropractor George Goodheart. Dit deed hij door zijn onderzoek, kennis en ervaring uit fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie te combineren.

In de kinesiologie maken we gebruik van spiertesten. Dit is een uitstekend middel om te ‘bekijken’ wat er in het lichaam maar ook in het energieveld aan de gang is.

Vaak kan een cliënt bij een eerste intake al veel vertellen waar hij of zij last van heeft. Maar via spiertesten laten we het lichaam en het energiesysteem aan het woord om dat wat onbewust is bewust te maken. Wanneer men bewust is waar de klacht vandaan komt, kan de oorzaak aangepakt worden met verschillende herstelmethoden. De klacht wordt bij de wortel aangepakt in plaats alleen het symptoom te bestrijden.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om uit te zoeken waar iemand overgevoelig of allergisch voor is. Weten we dat, dan kan de allergie geëlimineerd worden zodat men er geen last meer van heeft.

Ben je geïnteresseerd ook het vak te leren, bekijk dan de cursussen of de HBO opleiding.