Docenten

Docenten

Onderstaand stellen onze docenten zich graag even aan je voor:

Carin Jansen
Na een periode van 7 jaar waarin ik werkzaam ben op een doveninstituut, volg ik in 1998 voor het eerst een cursus Touch for Health, de basis van de kinesiologie. Ik word meteen gegrepen door deze mooie technieken en wil er veel meer van weten. Het is aanvankelijk helemaal niet mijn bedoeling er een praktijk in te starten, laat staan om er zelf les in te gaan geven. Ik doorloop vervolgens een volledige scholingsweg in de kinesiologie en studeer in 2003 af bij TOPKI als professioneel kinesioloog. Kort daarna word ik ook beëdigd als erkend kinesioloog.
Al vanaf het begin van mijn opleiding start ik een (oefen)praktijk, die al snel volloopt. Omdat het lesgeven in mijn bloed zit en ik deze mooie technieken graag door wil geven aan de mensen die daar om vragen, volg ik in 2003 de Instructeursopleidingen Touch for Health en Stress Release.
In mijn praktijk ontmoet ik veel hooggevoelige mensen die zich graag verder willen ontwikkelen. Deze mensen kan ik aanvankelijk niet altijd helpen met de technieken die ikzelf in mijn opleidingen leerde. Zo ontwikkelen er zich langzamerhand andere, mooie technieken, van waaruit ik met cliënten ga werken en die ik later onder de naam ‘Espavo’ uitbreng. Espavo betekent: ‘Dank je wel dat je in je kracht bent gaan staan’.
Het totale aanbod is inmiddels doorgegroeid tot een volledige, KTNO-erkende Hbo – conforme opleiding. Daarnaast blijft het natuurlijk ook altijd mogelijk losse cursussen te volgen.
Naast het vormgeven aan nieuwe technieken heb ik ook de Espavo Remedies ontwikkeld, die ondersteuning bieden bij innerlijke groeiprocessen in deze tijd van grote veranderingen.
Ik ben dankbaar dat ik met deze mooie technieken, als therapeut en opleider, mensen steeds weer opnieuw tot steun kan zijn.

Carin geeft de lessen Touch for Health, Stress Release en alle Espavo modules. Daarnaast geeft ze vakinhoudelijke supervisie, coaching- en cliëntendagen.

Mirjam Kuster
Mijn missie is mensen vanuit eenvoud en bewustzijn inspireren hun gezondheid te verbeteren, eigenheid te ontdekken en hun innerlijke kracht (terug) te vinden. Ik zie daarbij elke klacht of valkuil als een uitnodiging van het lichaam om je verder te ontwikkelen.
Ik kwam in de pubertijd via via voor het eerst in aanraking met kinesiologie, door diverse overgevoeligheden die mijn energie behoorlijk uit balans brachten. Wat een openbaring was dat, ik voelde me zoveel beter! Rond mijn 22e bij een fysieke blessure was het opnieuw kinesiologie (na heel veel andere dingen te hebben geprobeerd) dat mijn lichaam hielp zichzelf te genezen. Ik heb dat altijd onthouden.
Tijdens mijn carrière in het bedrijfsleven startte ik in 2007 met een cursus Touch for Health. Ik wilde meer verdieping in mijn leven en meer van mens tot mens werken. Tot dan toe had ik gewerkt in de branches persoonlijke ontwikkeling, gezondheid (voeding en supplementen) en loopbaan coaching. Maar ik miste het lichaam als uitgangspunt. Je kunt wel iets willen maar als je lichaam niet mee werkt… Zo herinnerde ik me kinesiologie en begon enthousiast aan de cursus Touch for Health. Bij module 3 wist ik het: hier wil ik mijn toekomstige beroep van maken! Ik volgde opleidingen bij de Nederlandse School voor Kinesiologie en cursussen bij Topki en Welkin. En toen kwam ik in contact met Opleidingscentrum Espavo en heb ik ook daar door het inspirerende aanbod de gehele opleiding gevolgd. De insteek van het intuïtieve en het versterken van je innerlijke kracht vanuit Espavo gecombineerd met kinesiologie technieken pastten me als een jas. Sinds 2012 ben ik dagelijks aan het werk met cliënten in de praktijk om ze te ondersteunen bij de uitdagingen op hun levenspad. En ik zie zulke mooie dingen gebeuren, ben dankbaar dat ik dit mag doen en wil dit mooie vak graag maar al te graag verder doorgeven.

Mirjam geeft de lessen Praktijkinformatie, Ethiek in kinesiologie, Espavo Basis, Espavo Advanced, Espavo Waterdag, Espavo Houtdag, Espavo Vitaminen en Themadagen straling. Daarnaast vanaf het 2e jaar supervisies vakinhoudelijk.

Peter Samwel
Spiritualiteit en religie boeien me al van jongs af aan. Vanaf 1983 volg ik eerst de opleiding tot Humanistisch Geestelijk Verzorger. Aansluitend ben ik bijna tien jaar als Humanistisch Raadsman in de Nederlandse Krijgsmacht werkzaam. In 1997 start ik mijn Praktijk voor Levensvragen.
In 2004 studeer ik als Voorganger af bij de OVP met de scriptie ‘Tarot & de Bijbel’.
Per 1 november 2007 werk ik daarna in deze functie voor Vrijzinnigen Varsseveld. Invloeden vanuit meerdere wereldreligies en zeker ook de moderne spiritualiteit maken onderdeel uit van mijn levensfilosofie.
Van 1 september 2014 tot 1 september 2019 werk ik als Consulent Levensvragen & Voorganger bij Vrijzinnigen Bennekom.
Nu werk ik als Consulent Levensvragen vanuit Steunpunt Geestelijke Ontwikkeling (www.petersamwel.com).
Sinds 1995 ben ik Tarotkundige en begeleid ik mensen met zingevingsvragen met behulp van het levensboek Tarot.
Van 2000 – 2014 ben ik als freelancer werkzaam op het Jungiaans Instituut in Nijmegen en tussen 2011 en 2014 ook bij Stichting de Ster in Terborg. Ik onderwijs er Tarot, Ethiek en Therapeutische Vaardigheden.
Mijn boek ‘Tarot – De Nieuwe Ordening’ verschijnt in mei 2011.
Mijn tweede boek ‘Jij in de kinderrij’ – Over geboorteposities en persoonlijkheidskenmerken – verschijnt in 2014.
Vanuit dit laatste boek geef ik lezingen en ook een tweedaagse workshop, o.a. bij Opleidingscentrum Espavo.
Van 1996 – 2002 geef ik supervisiegesprekken en Therapeutische Vaardigheden aan studenten Kinesiologie bij stichting TOPKI en de NSK.

Vanaf 2014 werk ik voor Opleidingscentrum Espavo, waar ik naast Therapeutische Vaardigheden en persoonlijke supervisiegesprekken, tevens ‘Jij in de kinderrij’ en Intuïtieve Ontwikkeling onderwijs en op Coachingsdagen trainer ben.

Scroll naar boven