HBO opleiding kinesiologie

Opleidingscentrum Espavo verzorgt een totale HBO conforme opleiding kinesiologie.

HBO opleidingDe HBO conforme opleiding kinesiologie bij Opleidingscentrum Espavo kenmerkt zich door het brede aanbod aan cursussen. Tijdens de HBO conforme opleiding kinesiologie leer je in het eerste half jaar eerst de basis (klassieke kinesiologie, Touch For Health I t/m IV). Vervolgens gaan we dieper in op de zelfontwikkeling van jou als therapeut en wordt er veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de achtergronden van klachten waarmee cliënten in je toekomstige praktijk komen. Deze oorzaken kunnen bijvoorbeeld emotioneel of erfelijk zijn maar kunnen ook vanuit overgevoeligheden voor voeding o.i.d. ontstaan. Je gaat dus op zoek naar de achtergronden van een klacht en je leert de onbalans(en) balanceren, met als doel dat je cliënt er minder of totaal geen last meer van heeft.

Er wordt tijdens de opleiding veel uitgelegd over klachten waar mensen tegenwoordig veel last van hebben. Te denken aan onder andere; allergieën, overgevoeligheid voor prikkels of stress gerelateerde klachten. Ook leer je inzicht te geven in ontwikkelingsvraagstukken. Hiermee leer je je cliënt makkelijker keuzes maken en krijgt je cliënt inzicht in de eigen persoonlijkheid. Daarnaast kun je ook een module intuïtieve ontwikkeling volgen waarbij jij leert je intuïtie in combinatie met kinesiologie te gebruiken.

Gedurende de leerjaren leer je veel verschillende technieken, maar het is ook een ontwikkeltraject voor jezelf. Het is belangrijk dat jouw eigen klachten gebalanceerd worden tijdens de cursus met de aangeboden methodes, om zo ook inzicht te krijgen in je eigen persoonlijke ontwikkeling en klachten.

Wil je tijdens de opleiding je eigen praktijk starten? Dit is natuurlijk mogelijk. Wij bieden je alle ondersteuning en informatie die je nodig hebt om te starten tijdens de opleiding. Dit wordt o.a. gestimuleerd en gemotiveerd tijden de praktijkinfodag en supervisiegesprekken.

Hoe word ik kinesioloog?

De HBO conforme opleiding kinesiologie die Espavo verzorgd is geaccrediteerd door het KTNO. Op dit moment is de opleiding in accreditatie bij SNRO. Dat betekent dat wanneer de je opleiding helemaal hebt afgerond je lid kunt worden van de beroepsverenigingen VBAG, BvK en BATC. Hierdoor kom je voor (gedeeltelijke) vergoeding door een aantal zorgverzekeraars in aanmerking.

De opleiding kent vier leerjaren die per jaar af te sluiten zijn met een toets. Elk leerjaar bevat een veelvoud van cursussen.

Je kunt een leerjaar per jaar (12 maanden) volgen maar je kunt ook modulen uit een ander leerjaar alvast invoegen of wat langer over een leerjaar doen. Je bepaalt zelf het tempo. Het is echter niet aan te raden om korter dan 2,5 jaar of langer dan 6 jaar over de gehele opleiding te doen.

De thema’s per leerjaar zijn:

1e jaar: technisch kinesiologische vaardigheden (Touch for Health, Stress Release)
2e jaar: zelfontwikkeling, Espavo modulen en start (oefen)praktijk
3e jaar: verdere Espavo modulen, intuïtieve ontwikkeling en (oefen)praktijk
4e jaar: integreren van het geheel, dit in een scriptie laten zien en zelfstandig praktijk voeren

Inschrijven voor de gehele HBO conforme opleiding kinesiologie of meer informatie?

Wil je je graag inschrijven voor de gehele HBO conforme opleiding kinesiologie van Espavo? Hieronder kun je het inschrijfformulier invullen.

Wil je meer informatie over hoe jij kinesioloog kunt worden? Of wil je graag begeleiding in wat voor jou de beste studie route is? Bekijk hier het gehele Studieplan of stuur een email met je vraag en wij geven zo spoedig mogelijk antwoord.

Proberen? Het is heel eenvoudig om de opleiding te starten. Twijfel je nog of je je direct in wil schrijven voor de gehele opleiding? Geen enkel probleem! Het is altijd mogelijk om je in te schrijven voor Touch for Health 1. Deze cursus bevat 3 lesdagen en tijdens deze dagen kun je kijken of de opleiding Kinesiologie bij jou past.

Onder de beschrijving van elke module vind je het inschrijfformulier. Het is mogelijk om je per module in te schrijven en je hoeft je niet meteen voor de gehele HBO conforme opleiding aan te melden.

Opleidingscentrum Espavo

Burgemeester de Bruïnelaan 140-3
3331 AJ Zwijndrecht
078 – 6198512
info@opleidingscentrumespavo.nl

 

Over Opleidingscentrum Espavo

Opleidingscentrum Espavo is een opleidingscentrum voor Kinesiologie opgericht en geleid door Carin Jansen, gevestigd in het Paramedisch Centrum Zwijndrecht. Het opleidingscentrum verzorgt losse cursussen, bijscholing en een volledige HBO cursus voor kinesiologen of zij die het vak willen leren.