Opleiding Kinesiologie op HBO niveau

Opleidingscentrum Espavo verzorgt een erkende HBO-conforme opleiding Kinesiologie.

De HBO-conforme opleiding kinesiologie bij Opleidingscentrum Espavo kenmerkt zich door het brede aanbod aan cursussen en modules. Tijdens deze HBO-conforme opleiding kinesiologie leer je in het eerste jaar de basis (Touch For Health 1 t/m 4, Stress Release 1 t/m 4).
Vervolgens gaan we dieper in op de zelfontwikkeling van jou als therapeut en wordt er veel aandacht besteed aan het onderzoeken van de achtergronden van klachten waarmee cliënten in je toekomstige praktijk komen. Deze oorzaken kunnen bijvoorbeeld emotioneel of erfelijk zijn maar kunnen ook vanuit overgevoeligheden voor voeding o.i.d. ontstaan. Je gaat dus op zoek naar de achtergronden van een klacht. Je leert de onbalans(en) balanceren, met als doel dat je cliënt zich nu ten eerste bewust is van de oorzaak van zijn of haar klacht en er ten tweede minder of geen last meer van heeft.

Er wordt tijdens de opleiding veel uitgelegd over klachten waar mensen vooral tegenwoordig veel last van hebben. Denk bijvoorbeeld aan: allergieën, overgevoeligheid voor prikkels (HSP) of stress gerelateerde klachten.
Ook leer je inzicht te krijgen in ontwikkelingsvraagstukken bij jezelf en anderen. Van hieruit kun je in de begeleiding je cliënten leren zelfstandig tot keuzes te kunnen komen en deze ook ondersteunen in de persoonlijke groei- en leerprocessen.
Daarnaast volg je ook een module Intuïtieve Ontwikkeling waarbij jij leert je intuïtie in combinatie met kinesiologie te gebruiken.

Gedurende de leerjaren leer je veel verschillende technieken, die je ook aan je eigen ontwikkelingstraject leert toetsen. Het is belangrijk dat jouw eigen klachten en onbalansen gebalanceerd worden tijdens de modules met de aangeboden methodes, om zo vooral eerst zelf te kunnen ervaren wat het effect is van de verschillende kinesiologische methodes en -technieken op iemands persoonlijke ontwikkeling en klachten.

Wil je tijdens de opleiding je eigen praktijk starten? Dit is natuurlijk mogelijk. Wij bieden je alle ondersteuning en informatie die je nodig hebt om hier al mee te beginnen tijdens de opleiding. Dit wordt o.a. gestimuleerd en gemotiveerd tijden de praktijk-infodag en supervisiegesprekken.

Hoe word ik kinesioloog?

De HBO-conforme opleiding kinesiologie die Opleidingscentrum Espavo verzorgt, is geaccrediteerd door het KTNO. Dat betekent dat wanneer je de opleiding helemaal hebt afgerond, je lid kunt worden van de beroepsverenigingen VBAG, LVNT, VIV, NVST en BATC. Hierdoor kom je voor (gedeeltelijke) vergoeding door een aantal zorgverzekeraars in aanmerking.

De opleiding kent vier leerjaren die per jaar met een toets worden afgesloten. Elk leerjaar bevat een veelvoud aan cursussen en modules.

Je kunt een leerjaar per jaar  afronden, maar je kunt ook alvast modules uit een ander leerjaar volgen of  besluiten wat langer over een bepaald leerjaar te doen. Je bepaalt zelf het tempo.
Het is echter niet aan te raden om korter dan 4 jaar of langer dan 6 jaar over de gehele opleiding te doen.

De thema’s per leerjaar zijn o.a.:

1e jaar: Technisch kinesiologische vaardigheden (Touch for Health, Stress Release)
2e jaar: Zelfontwikkeling, Espavo-modules en start (oefen)praktijk
3e jaar: Verdere Espavo-modules, Intuïtieve Ontwikkeling en (oefen)praktijk
4e jaar: Integreren van het geheel, dit in een scriptie laten zien en zelfstandig praktijk voeren

Klik op het logo voor meer informatie

Wil je graag starten of meer informatie?

Wanneer je graag wilt starten dan kun je je online inschrijven. In de agenda vind je alle modulen/cursussen die gepland staan. Wanneer je op de cursus van je keuze klikt, vind je alle informatie, de inschrijfvoorwaarden en een inschrijfformulier. Je schrijft je in per module dus niet voor de hele opleiding in één keer.
Wanneer je de hele opleiding zou willen volgen vinden wij het fijn wanneer je eerst een telefonisch of live gesprek met ons afspreekt zodat we je wat meer kunnen vertellen.

Wil je meer informatie over hoe jij kinesioloog kunt worden? Of wil je graag begeleiding in wat voor jou de beste studie route is?  Stuur dan een email met je vraag en wij geven zo spoedig mogelijk antwoord.

Proberen? Het is heel eenvoudig om de opleiding te starten. Twijfel je nog of je je direct in wil schrijven voor de gehele opleiding? Geen enkel probleem.
Het is altijd mogelijk om je in te schrijven voor een losse cursus. Tijdens deze dagen kun je kijken of de opleiding Kinesiologie bij jou past.  Opleidingscentrum Espavo

  Burgemeester de Bruïnelaan 140-3
  3331 AJ Zwijndrecht
  06 - 20791246
  info@opleidingscentrumespavo.nl

   

  Over Opleidingscentrum Espavo

  Opleidingscentrum Espavo is een opleidingscentrum voor Kinesiologie opgericht en geleid door Carin Jansen, gevestigd in het Paramedisch Centrum Zwijndrecht. Het opleidingscentrum verzorgt losse cursussen, bijscholing en een volledige HBO cursus voor kinesiologen of zij die het vak willen leren.