Kinesiologie

Kinesiologie betekent, vrij vertaald, ‘de leer van de beweging’.

Dat betekent dat alles wat in beweging is gebalanceerd zou kunnen worden met kinesiologie. Natuurlijk denken we aan spieren, maar ook je emoties, je spijsvertering en je persoonlijke ontwikkeling zijn in beweging.

De wervelkolom is bij kinesiologie van groot belang, deze wordt namelijk op zijn plaats gehouden door spieren. Zolang deze spieren een gelijke spanning hebben zal de houding en de gezondheid prima zijn. Maar als de ene spier zwakker is dan de ander, ontstaat er een onbalans.

Door middel van verschillende spiertesten kunnen deze onbalansen in het lichaam opgespoord en gecorrigeerd worden. Onbalansen kunnen van verschillende aard zijn zoals; lichamelijk, chemisch, energetisch, emotioneel of spiritueel. De correctie hiervan gebeurt met behulp van verschillende technieken, die onder andere veel invloed op de organen en meridianen hebben.

Naast het in balans brengen van spieren, wordt er met Wellness Kinesiologie aan allerlei soorten stress gewerkt. Onder stress verstaan we angsten, fobieën maar ook onzekerheid en dergelijke. Veel lichamelijke klachten hebben als oorzaak stress. Deze methode is er op gericht beter met stress te kunnen omgaan en de gevolgen van stress op de gezondheid zoveel mogelijk te reduceren.

Opleidingscentrum Espavo

Burgemeester de Bruïnelaan 140-3
3331 AJ Zwijndrecht
06 - 20791246
info@opleidingscentrumespavo.nl

 

Over Opleidingscentrum Espavo

Opleidingscentrum Espavo is een opleidingscentrum voor Kinesiologie opgericht en geleid door Carin Jansen, gevestigd in het Paramedisch Centrum Zwijndrecht. Het opleidingscentrum verzorgt losse cursussen, bijscholing en een volledige HBO cursus voor kinesiologen of zij die het vak willen leren.