Deelopleidinging Espavo (kinesiologie)

Op zoek naar een deelopleiding Kinesiologie?

Zou je graag een opleiding kinesiologie willen volgen, maar vind je een voltijd teveel? Dan kun je kiezen uit één van de twee Deelopleidingen, verzorgd door Opleidingscentrum Espavo.

Deelopleiding Kinesiologie Espavo

Als eerste vind je hier informatie over de Deelopleiding Espavo. Dit is een opleiding voor iedereen die de basis wil leren wil leren (spiertesten) en zich de modulen van Espavo eigen willen maken. De deelopleiding is ook geschikt voor therapeuten uit een ander werkveld die hun kennis willen uitbreiden.

De deelopleiding Kinesiologie van Opleidingscentrum Espavo duurt 2 jaar en 3 maanden. Het is mogelijk om deze opleiding in 2 jaar af te ronden. Je hebt dan ongeveer één keer per twee weken een lesdag, behalve in de schoolvakanties.

In ieder leerjaar is er ruimte vrijgemaakt voor vakinhoudelijke supervisie en supervisie voor persoonlijke ontwikkeling. Er worden ook verschillende praktijkavonden en praktijkdagen georganiseerd. De leerjaren worden ieder afzonderlijk afgerond met een toets (praktijk en schriftelijk). Een afsluitende toets van een leerjaar kan alleen gedaan worden als alle modulen uit dat leerjaar goed zijn afgesloten.

Wanneer je de opleiding hebt afgerond, kom je niet in aanmerking voor vergoeding door zorgverzekeraars. Je kan jezelf ook geen Espavo practitioner noemen, deze titel is alleen voor studenten/therapeuten die de gehele opleiding afgerond hebben.

KTNO heeft de verschillende modulen geaccrediteerd voor de beroepsverenigingen VBAG, BATC LVNG.

Bekijk hier het Studieplan Deelopleiding Espavo.

 

Deelopleiding Kinesiologie Espavo voor kinesiologen

De Deelopleiding Espavo voor kinesiologen. is speciaal voor kinesiologen die hun opleiding bij een andere opleidingscentrum hebben gevolgd en graag willen bijscholen in de modulen van Espavo. Een voorwaarde om je in te schijven voor deze deelopleiding is Touch For Health 1 t/m 4 en bij voorkeur ook Stress Release 1 t/m 4.

De deelopleiding voor kinesiologen van Opleidingscentrum Espavo duurt 1,5 jaar. Het is mogelijk om de deelopleiding versneld te volgen. Vind je het juist prettig om wat rustiger aan te doen naast je huidige werk? Geen enkel probleem, jij bepaald het tempo!

In ieder leerjaar is er ruimte vrijgemaakt voor vakinhoudelijke supervisie en supervisie voor persoonlijke ontwikkeling. Ook worden er verschillende praktijkavonden en praktijkdagen georganiseerd. De opleiding is verdeeld in 2 leerjaren die afzonderlijk afgerond dienen te worden met een toets (schriftelijk- en een praktijkgedeelte). Een afsluitende toets van een leerjaar kan alleen gedaan worden als alle modulen uit dat leerjaar goed zijn afgesloten.

Wanneer je interesse hebt in de Deelopleiding voor kinesiologen wordt er wel aangeraden een gesprek in te plannen om de mogelijkheden te bespreken.

De BvK erkent de modulen van Espavo. Op dit moment vallen de modulen van Espavo bij de BvK onder afgeleide kinesiologie. Hier heb ik een stukje tekst uitgehaald, het is nog niet zeker wanneer dit gaat gebeuren

Bekijk hier het Studieplan Deelopleiding Espavo voor kinesiologen

Inschrijven

Velden gemarkeerd met * zijn nodig voor een succesvolle verzending.