Cursusoverzicht Touch For Health

Touch for Health is de basiscursus van de kinesiologie. Je ontvangt certificaten van het International Kinesiology College (IKC) . De totale cursus bestaat uit 4 modulen van elk 18 uur maar je kunt je ook alleen inschrijven voor de eerste module en daarna beslissen of je verder gaat met de volgende module. In deze cursussen wordt met behulp van spiertesten allerlei ongemakken en klachten opgezocht en zo mogelijk gecorrigeerd.
De spiertest is een instrument, waarbij men alle lagen van het systeem kan onderzoeken zodat je dat wat onbewust is bewust kunt maken. In de cursussen leert men veel technieken, die er voor zorgen dat het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd wordt.

Klik op een cursus voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden.

Niets gevonden

Toelatingscriteria

Studenten worden toegelaten wanneer zij minimaal 18 jaar zijn en een middelbare schoolopleiding of een beroepsopleiding met goed gevolg hebben doorlopen. Specifieke andere toelatingsnormen worden niet gehanteerd, daar in de cursussen voldoende aandacht wordt geschonken aan alle vaardigheden.

   Klik op het logo voor meer informatie

De modulen zijn in de hieronder aangegeven volgorde te volgen.

Touch for Health 1

In deze cursus ligt de nadruk op het goed leren testen. Je leert o.a. de voortesten, 14 basisspieren testen, werken met meridianen, eenvoudige pijncontrole, testen via een tussenpersoon.
Meer informatie & inschrijven

Touch for Health 2

In deze cursus staat de leer van de vijf elementen centraal waarmee je verbanden tussen klachten en de symptomen die een klacht geeft, leert leggen. Verder leer je meer verschillende spieren testen. En je leert corrigeren wat je aan onbalansen tegenkomt. Verder komt aan bod: eenvoudige stress release, kleurbalans, het wiel en meridiaanmassage.
Meer informatie & inschrijven

Integratiedag Touch for Health 1 & 2

Deze cursus is zeer belangrijk na het volgen van de Touch for Health 1&2. Vaak ontstaan er vragen bij alle geleerde technieken en over hoe die toe te passen bij je cliënten. Op deze dag worden je vragen beantwoord en krijg je begeleiding in alles wat je tot nu toe geleerd hebt. Ook leer je verdieping van de stof en aanvullende technieken die belangrijk zijn voor het werken met spiertesten. Een dag om niet te missen als je een praktijk gaat starten of al bezig bent.
Meer informatie & inschrijven

Touch for Health 3

In deze cursus staan de reactieve spieren centraal. Dit is een onbalans die te vinden is in de samenwerking tussen verschillende spieren, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Verder leer je meer spieren testen en corrigeren. Verder komen aan bod: acupressuurpunten, emotionele vertaling van de meridianen en tibetaanse achten.
Meer informatie & inschrijven

Touch for Health 4

In deze cursus zetten we de puntjes op de “i”. Je leert hoe je een totale behandeling kan geven. Er worden geen nieuwe spieren meer aangeboden, maar je leert de spieren nu liggend testen. En je leert een aantal nieuwe technieken, zoals voeding testen en de lichaamshouding wordt geanalyseerd.
Meer informatie & inschrijven

Integratiedag Touch for Health 3 & 4

Deze cursus is zeer belangrijk na het volgen van de Touch for Health 3&4. Vaak ontstaan er vragen bij alle geleerde technieken en over hoe die toe te passen bij je cliënten. Op deze dag worden je vragen beantwoord en krijg je begeleiding in alles wat je tot nu toe geleerd hebt. Ook leer je verdieping van de stof en aanvullende technieken die belangrijk zijn voor het werken met spiertesten. Een dag om niet te missen als je een praktijk gaat starten of al bezig bent.
Meer informatie & inschrijven


Scroll naar boven