Espavo® Medicatiegevolgen en supplementen

Espavo® Medicatiegevolgen en supplementen

Op dit moment gebruiken ontzettend veel mensen anti-depressiva of medicatie bij bijvoorbeeld AD(H)D.
Omdat dit kan leiden tot erg veel merkbare klachten maar ook klachten kan veroorzaken die je niet meteen aan deze medicijnen zou toeschrijven, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het effect van deze medicatie en de eventuele bijwerkingen.

In de Espavo allergiecursus werken we vaak heel fysiek op het balanceren van bijwerkingen van medicatie maar tijdens deze dag maken we zichtbaar wat het met het energetische systeem doet en krijg je technieken om hierin balans aan te brengen.

Het tweede deel van de dag besteden aan het werken met supplementen. Veel mensen slikken één of meer (soms grote hoeveelheden) supplementen. Hoe breng je hier een balans in aan zodat er geen teveel of tekort ontstaat? Je leert op een gedegen manier de supplementen te testen welke de cliënt gebruikt. Dit om schade door het (verkeerd of te veel) gebruik van supplementen te voorkomen. Als laatste ontvang je nog een aanvullende techniek op de Espavo Allergiecursus.

We maken hierbij als basis gebruik van de kennis uit de Espavo Allergiecursus en uit de cursus Espavo Vitaminen en mineralen dus het is belangrijk dat je deze modulen hebt gevolgd.

Deze cursus/module wordt gegeven door Carin Jansen

Toelatingscriteria

Studenten worden toegelaten wanneer zij minimaal 18 jaar zijn en een middelbare schoolopleiding of een beroepsopleiding met goed gevolg hebben doorlopen.

De Aardedag kan gevolgd worden na de Espavo Allergiecursus. De module kan gevolgd worden door praktijkhouders die hun kennis willen uitbreiden of verdiepen middels bij- of nascholing of studenten die de opleiding tot Espavo therapeut volgen. Studenten van andere opleidingen zijn ook van harte welkom. De module is ook toegankelijk voor studenten die niet van plan zijn een eigen praktijk te starten maar graag hun eigen vermogens op dit gebied willen ontwikkelen of uitbreiden.

Cursusdata (onder voorbehoud)

Opleidingscentrum Espavo

Burgemeester de Bruïnelaan 140-3
3331 AJ Zwijndrecht
06 - 20791246
info@opleidingscentrumespavo.nl

 

Over Opleidingscentrum Espavo

Opleidingscentrum Espavo is een opleidingscentrum voor Kinesiologie opgericht en geleid door Carin Jansen, gevestigd in het Paramedisch Centrum Zwijndrecht. Het opleidingscentrum verzorgt losse cursussen, bijscholing en een volledige HBO cursus voor kinesiologen of zij die het vak willen leren.